HACCP Obiady domowe sanepid

HACCP obiady domowe – jak otworzyć restaurację z obiadami domowymi? Wymagania Sanepidu obiady domowe

Tematy na blogu
Kreator dokumentacji online

HACCP obiady domowe, wymagania Sanepidu.

Pewnie nie jednemu  z Was marzyło się otworzyć kuchnię z domowymi obiadami. Często dzwonicie do nas i pytacie jakie wymagania musicie spełnić wobec sanepidu. Nie wiecie albo macie wątpliwości jak powinien wyglądać lokal, jakie dokumenty przygotować.

HACCP obiady domowe – jak otworzyć restaurację gdzie będziesz serwować obiady domowe?

O tym jak zacząć pisałam już w poprzednich artykule. Zasady są takie same jak w przypadku innych restauracji. Poniżej macie link: 1) Jak otworzyć restaurację – cz. 1 2) Jak otworzyć restaurację – cz. 2

Skupmy się bardziej na dokumentach dla Sanepidu? Co on będzie od nas wymagał? I co zrobić i przygotować na odbiór restauracji z obiadami domowymi dla Sanepidu?

  • Przede wszystkim umowa najmu
  • Zrób badania wody – Sanepid zechce zobaczyć wyniki tego badania
  • HACCP obiady domowe
    HACCP obiady domowe
  • Zastanów się nad wynajęciem firmy DDD – nie jest to obowiązkowe, jednak niektóre firmy to wprowadzają. Wszystko jednak musisz określić w GHP i GMP dla obiadów domowych.
  • Umowa na wywóz śmieci, niektórzy mają to w ramach umowy najmu lokalu
  • Umowa na odbiór zużytego oleju
  • Umowa na utylizację – czy jest ona konieczna? Nie zawsze! Jeśli nie wiesz napisz lub zadzwoń do nas podpowiemy Ci co zrobić. Polecam również zapoznać się z artykułem na ten temat
  • Artykuły związane: Odpady w gastronomii
  • GHP i GMP dla obiadów domowych (Dobre Praktyki Higieniczne i Produkcyjne dla obiadów domowych) – to przygotuje dla Ciebie ja lub ktoś z naszego zespołu. Tutaj trzeba napisać wszystkie procedury i instrukcje dotyczące Twojej działalności, maszyn, pomieszczeń, Twoich pracowników
  • Księga HACCP obiady domowe – w nim znajduje się cała analiza zagrożeń i wyznaczenie punktów krytycznych dla gastronomii (CCP obiady domowe) oraz określenie sposobu ich monitorowania oraz korygowania.
  • Składniki alergenne – jest to obowiązkowe! Nie zapominaj o tym,  jeśli nie wiesz jak je przygotować to napisz do nas tym też się zajmujemy!
Artykuły związane: Alergeny w gastronomii – co i jak oraz po co i dlaczego? Informowanie o alergenach w restauracji

Jeśli masz pytania, to pytaj śmiało. Nie gryziemy, pomagamy! Masz ochotę na to, żebyśmy przygotowali dla Ciebie dokumentację? To super, bo tym zajmuję się ja!

Możesz też skorzystać z kreatora naszej INDYWIUDALNEJ dokumentacji. Skorzystanie z niego zajmie Ci 5 minut a ty będziesz miał gotową dokumentację. To Ty udzielasz odpowiedzi a nasz kreator Tworzy dla Ciebie dokumentację, którą masz od razu na swoim koncie.

Jeśli prowadzisz obiady domowe idealna dla Ciebie będzie dokumentacja dla restauracji. Oczywiście jak kupisz nasz produkt możesz z niego skorzystać od razu lub w wolnej chwili. Wtedy odpowiadasz na zadane pytania, klikasz „WYŚLIJ” i dokumentacja jest już u Ciebie na komputerze/poczcie/koncie. Ona jest w 100% indywidualna. Prawda, że proste?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *