Już od 01 października ruszyła przedsprzedaż książki „Wnętrza w gastronomii”, której autorką jest młoda i zdolna Jolanta Nowak-Wicherska. Książka zapowiada się ciekawie. Zdecydowanie będzie bardzo przydatna dla osób, które zaczynają swoją przygodę z gastronomią, ale nie tylko.
Urządzenie lokalu to nie lada wyzwanie, każdy chce, żeby jego lokal się wyróżniał i był wyjątkowy. Wpasowanie się w upodobania klientów, najlepiej nie pewnej grupy, ale wszystkich, to nie lada wyzwanie. Właśnie dlatego z tej książki dowiesz się jak stworzyć Twoje wymarzone, klimatyczne wnętrze szeroko pojętej gastronomii. Jeśli dopiero startujesz i nie wiesz jak zabrać się za pewne kwestie prawne lub związane właśnie z urządzeniem lokalu gastronomicznego to ta książka jest dla Ciebie.
„Wnętrza w gastronomii”
Książkę „Wnętrza w gastronomii” autorka podzieliła na VI części, które opisuje. Są to:
I. CZAS SIĘ PRZYGOTOWAĆ
II. PLANUJEMY ZAPLECZE
III. URZĄDZAMY SALĘ DLA GOŚCI
IV. INSPIRACJE DLA CIEBIE
V. INFORMACJE DODATKOWE
VI. MIEJSCE NA NOTATKI
Więcej informacji na temat książki „Wnętrza w gastronomii” razem z opisami znajdziesz na stronie samej autorki Przytulne Wnętrza.
Jak widzisz to nie tylko podręcznik z poradami, to również książka pełna inspiracji. Masz nawet miejsce na swoje notatki. Wszystko w jednym miejscu. Pamiętaj, że znajdziesz tutaj informacje nie tylko na temat jak urządzić swój lokal, ale również od czego zacząć, jaką formę działalności wybrać, jak wyglądają kwestie związane z najmem lokalu, jak przejść odbiór sanepidu. Dla nas bomba. Dodatkowo książka posiada własne grafiki, które naszym zdaniem robią wrażenie. Przygotowywała je graficzka Pani Agnieszka Gajewska. Jak widać talentu jej nie brak. W 100% wpasowują się w nasze gusta. Poniżej tylko parę przykładów.
Mieliśmy okazję gościnnie napisać jeden rozdział, ale nie dlatego chwalimy książkę. Powodem jest to, że lubimy nowości, lubimy ludzi, którzy tworzą coś z pasją. A Jolanta to właśnie robi. Tworzy coś od początku do końca sama, po to, żeby osiągnąć swój cel i spełnić swoje marzenie, a przede wszystkim ułatwić Ci wejście do branży gastro. Brawo Jola!
Na rynku jest brak poradników tego typu. A ta pozycja jest naprawdę warta uwagi. Oczywiście nie ma jednego utartego schematu i przepisu na urządzenie lokalu. Ale książka ma pomóc Wam rozbudzić swoją wyobraźnie i pobudzić kreatywność.
Mam nadzieję, że książka Ci się spodoba, zarówno koncepcja, jak i wygląd.